Aloe Vera tegen uitslag eikenprocessierups

Naar aanleiding van een recente getuigenis hierbij nog eens de bevestiging dat Aloe Vera Helpt. In het artikel uit Tubantia.nl getuigd Nicole uit Borne :

Nicole Schefer: „Ik heb met mijn linkeroog nog maar 15 procent zicht.” © Frans Nikkels

Nicole uit Borne heeft nog maar 15 procent zicht met haar linkeroog door eikenprocessierups

BORNE – De Bornse Nicole Schefer (45) verloor drie jaar geleden deels haar zicht als gevolg van de eikenprocessierups en heeft dit jaar weer last.

Bulten en jeuk

Aloë-veracrème werkt! Maar het is niet meer te krijgen

Nicole Schefer

„Elk jaar begint de ellende opnieuw: overal bulten en heel veel jeuk”, vervolgt ze. „Ik heb net nog twee dagen in bed gelegen omdat ik er koorts van had. Ik ontvang zo min mogelijk mensen omdat iedereen die langskomt bultjes krijgt. Dat wil je mensen niet aandoen. Ik heb nu ook alweer drie, vier keer gebeld met de gemeente om melding te doen. Elke keer zeggen ze: ‘Tussen nu en twee weken zijn jullie aan de beurt – we doen eerst de belangrijke plekken’. Maar ondertussen zitten we ermee. Niemand kan meer in de tuin zitten en de kinderen spelen niet meer buiten. Waardeloos.”

Schefer is, net als iedereen die in contact is gekomen met de haartjes van de rups, driftig op zoek gegaan naar een manier om de jeuk te verminderen. „Niets hielp. Ineens bedacht ik dat ik ergens onderin de kast nog een potje met aloë-veracrème had staan. Daar zit iets in dat destijds hielp toen ik heel erg verbrand was. En: het werkt! Alleen: het is niet meer te krijgen. Misschien moet ik het maar ergens laten fabriceren en dan gaan verkopen. Dat wordt een gouden handel.”

Explosieve groei

„We sturen bestrijders eerst naar plaatsen die als urgent zijn aangewezen, zoals scholen, verzorgingshuizen en speeltuintjes. Daarna volgt de rest op volgorde van binnenkomst”, zegt Elièlza Nijhuis van de afdeling communicatie van Twente Milieu, waar de meldingen van gemeenten binnenkomen. „Hoeveel meer meldingen er zijn dan vorig jaar, weten we niet exact, maar dát het er veel meer zijn, is zeker. Er is een explosieve groei van het aantal nesten.”

Dat betekent dat gespecialiseerde bedrijven, de enige die de rupsen mogen bestrijden, het zo druk hebben dat veel mensen die overlast ervaren in het dorp, moeten wachten tot ze eindelijk verlost worden van de jeugdrupsen.

Interessant? Deel het met je vrienden!